torsdag, februari 7

Träningstävling i Hertsjö

Ikväll så var det dax för träningstävling och den här gången så var det jag och Kerstin som skulle hålla i det hela så det blev inte alltför mycket träning för mig ikväll men Tissla fick komma ut en liten sväng innan vi skulle börja iaf.
Vi började med lite linförighet bara för att konstatera att det var otroligt svårt att koncentrera sig ikväll så det gick inget vidare så det gav vi upp med efter att ha provat få kontakt med varann ett bra tag utan resultat så vi avslutade med att prova ett skick till rutan för det brukar vara lite roligt plus att det är lite mer fart i det och det gick klockrent så det är iaf något som vi kan vara nöjda med ikväll.

Eftersom jag fick leka tävlingsledare ikväll så fick Janne äran att träna med Michelle.
De körde igenom klass 1 och oturligt nog så var det jag som kommenderade där så det blev lite konflikt ibland i vissa moment där Michan tyckte att hon skulle gå till matte istället.
Platsliggningen gjorde hon bra, lite nosning och tittande runt omkring, sånt som gör mig lite nervös när det gäller henne, men hon låg hela tiden.
Linförigheten kunde ha varit lite bättre men det var lite för att husse fick tunnelseénde och bara gick så det får husse träna vidare på.
Läggande under gång blev det något steg på men godkänt ändå.
På inkallningen så tog hon en liten extra sväng på tillbaka vägen för då tyckte hon att hon skulle till matte, förmodligen för att vi har tränat det ganska så flitigt på sista tiden med att hon inte ska studsa på föraren när hon kommer in, men med ett litet dk så sprang hon snällt och satte sig vid husse.
Ställande under gång tog hon oxå något steg på men det momentet vet jag att hon kan göra bättre så där var vi inte riktigt nöjd med.
Apporteringen ville jag inte att Janne skulle behöva bråka med henne om så det lät vi bli ikväll eftersom det är ett moment under konstruktion.
Hopp över hinder var oxå rätt okej men det går oxå att förbättra.
Men på det stora hela så var det klart godkänt.

Soda fick oxå komma ut och träna lite ikväll och där blev det linförighet för hela slanten med störning från de andra som var och tränade i det lilla ridhuset. Janne var bra nöjd med skrutt när de var klar för hon hade skött sig bra och gått med fin kontakt och koncentrerat sig på vad de höll på med.

Inga kommentarer: