söndag, februari 24

Praktisk tävlingsledarutbildning

Idag så hade jag tävlingsledarutbildning och den här gången så höll vi till i Bollnäs så jag tog med mig både Tissla och Michelle utifall att dom skulle behövas.

Först så gick vi igenom budföring och sakletning teoretiskt innan vi delades upp i grupper för att sen gå ut och göra det praktiskt.
Först så hade den gruppen jag var med i sakletning så vi gick och gjorde iordning rutan och donade med den innan vi satte igång och var tävlingsledare åt varandra.
Tissla fick komma ut och leka elithund och leta fyra föremål, det här momentet är inte riktigt färdigt för oss så vi fick ta det för vad det var. Men tänk vad förvånad jag blev när hon springer ut och letar direkt och hittar första saken på bara 14 sekunder och sen kommer in med den och sen går ut och fortsätter leta grejer... Tre saker hittade hon innan hon började fundera om det verkligen kunde finnas några fler saker därute för hon hade ju minnsann sprungit fram och tillbaka många gånger nu så hon började tröttna på att bli utskickad så sista minuten så blev det mest bara peppning på ett skick som hon aldrig blev skickad på.

Michelle fick oxå prova på sakletningen men efter att hon hade hittat en grej så tyckte hon att vi kunde leka istället för att springa runt, för hon hade ju faktiskt hittat en grej man kunde leka med men om man inte fick leka med den så kanske man kunde leka lite med en pinne för det är ju jätteroligt... jaja, hon tyckte det var roligt i alla fall.

När alla hade fått varit tävlingsledare så gick vi in och fikade och pratade lite innan vi bytte till budföring och fortsatte vara tävlingsledare.
Tissla tyckte det var lite konstigt när det var någon som stod på halva sträckan (skytten) en bit ifrån och stannade och tittade på den ett tag för att se om det skulle säga pang eller om hon klarade sig (vi sköt inget idag om man inte räknar med låssas skotten) innan hon sprang vidare till mottagaren där hon satt och väntade på klartecken från matte att hon fick springa därifrån trots att mottagaren sagt marsch ett antal gånger så jag vände mig bort och till slut så sprang hon.
Michelle fick oxå vara med på budföringen men hon behövde lite hjälp från mottagare med ett rop innan hon sprang dit. Hon måste ju först springa och hälsa en sväng på skytten och hopp lite på den och sen springa och hälsa lite på "domarna" men sen så sprang hon jättefint. Hon är bra söt det lilla yrvädret.

När vi var klara med allt det praktiska så gick vi in och pratade igenom vad vi gjort och om det var var några frågor innan vi fick sluta för dagen och åka hemmåt igen.

Inga kommentarer: