söndag, februari 10

Idag slog vi på stort...

... och körde både sök, spår och rapport på samma dag.
Vi började dagen med att lämna av Nypa hos mamma som igår frågade så snällt om hon fick låna en av vovvarna innan vi for vidare för lite sökträning i Lottefors och sen rapportträning i Flästa.

Medans vi andra figgade och hade oss i sökskogen så gick Janne och la ett spår åt Soda som han gick lite senare när han hade figgat några gånger. Soda hade spårat jättebra när hon tog upp spåret för först så vimsade hon omkring lite men sen när hon upptäckte att det fanns ett spår att följa så var det genast nosen ner i backen och sen gick hon som en liten dammsugare. Janne hade gjort en liten böj på spåret idag för att se hur hon klarade det och det var inga som helst problem, så det blir nog en bra spårhund av den lilla fröken.

I söket så gick Tissla ut som sista hund och hade sin norska sökrulle idag igen. Hon gick hur bra som helst (så bra att Rolle sa vid andra skicket att det bara var att anmäla). Hon tog rullen själv idag då figgarna bara skulle peka mot rullen om hon inte tog den själv efter att dom väntat ett tag men eftersom att figgarna inte gjorde något så fixade Tissla det själv och tog rullen och sprang in till stigen (men först så måsta hon prova om hon kunde ta radion för man brukar ju få något av dom i skogen att ta med in till matte).
Det är helt otroligt vad hon är snabb att fatta vad man vill (för snabb ibland).


När vi sökt klart så var det bara att hoppa in i bilen och gasa till arbråskolan till de andra som väntat så snällt på oss och sen åka vidare till Flästaskogarna.

Både Tissla och Michelle fick springa och det tyckte dom var kalaskul även om Michelle hade lite problem på skicken från A-stationen då hon vände ett flertal gånger men även hon kom till den andra stationen till slut.

När vi kom hem sen igen så var det ett gäng trötta och väldigt nöjda hundar som somnade i en klunga under köksbordet tillsammans.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni kör för fulla rullar *ler*
Vi tar det lugnt, och bara softar...