onsdag, februari 20

Fin dag för hundträning

Vi åkte ner till Långnäs för att träna lite lydnad idag på förmiddan och vi hade verkligen tur med vädret för solen sken och fåglarna gjorde som dom brukar göra när det börjar bli vår så det är nästan så man får vårkänslor i förtid.

Michelle och jag fortsatte på att träna positon med mini-stegen och det blev diverse ljud ett tag för det är ju lite jobbigt tycker Michan när hon inte riktigt förstår vad det är jag vill men hon blir desto gladare när hon upptäcker att det hon gör är rätt när hon gör rätt så vi är på rätt väg (mycket rätt blev det). När vi kört det en stund så var det dax för oss att göra något annat en stund och då blev det lite inkallning och första inkallning gick väldigt bra om man bortser från farten, men det var inget hopp på matte som det blev vid nästa inkallning men sen gick det bättre efter det och då gav vi oss med det och gick vidare.
Vi passade på att träna rutan lite då Maria hade införskaffat sig nya fina konen som hon hade med sig idag. Det gick väldigt bra med det så fort Michan kommit på att hon faktiskt fick springa och ta godiset utan att matte följde med, när hon kommit på det så gick det fort till godisskålen...
Men det blev ingen träning med apporten för den har är fortfarande på upptäcksfärd ;).

Nypa fick träna lite position hon med men inte lika allvarligt som Michan gör för så långt har vi inte riktigt kommit men hon är på god väg.
När vi gjort det så gick vi och fikade en stund i solen tillsammans med dom andra och nu är Nypa lite intresserad av de andra hundarna som är med och har börjat försöka smyga fram till dom utan att jag märker det riktigt och det är ju positivt eftersom hon tyckte dom var lite läskig förut.
När vi fikat klart så fick hundarna gå och kika på pippifåglarna som bor därute på långnäs och det var spännande det kan jag lova och då fick Soda oxå följa med och kika lite och det var uppskattat tror jag men helst hade dom nog velat varit lösa så dom hade kunnat kollat "liiiite" närmare på dom där konstiga sakerna (eller på det där som folk lagt ut åt dom som man skulle kunna äta om man inte satt fast i ett koppel).

Inga kommentarer: