torsdag, januari 24

Träningskväll i Hertsjö

Torsdag igen och lydnadsträning i ridhuset igen.
Tissla fick komma ut först och vara med på platsliggningen där vi fortsätter att träna på att hakan ska vara i backen. Det går riktigt bra faktiskt, det är lugnt och hon tittar inte upp speciellt mycket och det blir just inget bråk när vi lägger ner hakan igen. Taggade igång henne lite sen med linförighet med lite ryck och taggad blir hon så det är kul, vilken kontakt det blir efter så länge man inte gör lite för mycket för då går hon över i lek...
Vi testade lite inkallning med ställande utan att bollen kom direkt utan en stund efter och hon gör riktigt snygga ställanden nu till skillnad från tidigare med röstkommando.
Vi avslutade med lite fjärrdirigering med skiftena ligg-stå men jag tror vi får backa lite i det momentet för hon vill gärna trampa till en gång med båda bakbena och "parkera" dom i ett varsitt hörn och då blir det en liten förflyttning som jag inte vill ha.

Nypa fick komma in och träna lite linförighet men det var lite för mycket störning för henne så hon tappade koncentrationen efter en liten stund med kontakt. Men med tanke på hur lite vi har tränat så gjorde hon det riktigt bra så det får vi vara nöjda med.

Janne tränade lite med Soda han med och även hon hade varit duktig men det var lite för mycket störning för henne med så det blev inte så lång träning ikväll.
Sen tog Janne ut Michelle en sväng för att prova hur det var att gå med en lite större vovve och det gick bra vad jag kunde höra förutom lite ljud som hon gör när hon har samlat på sig en massa energi i väntan på sin tur. Det blev lite linförighet, ställande och läggande under gång och det gjorde hon riktigt bra.
Sen tog jag ut henne en sväng till för att träna lite inkallning men vi hann inte trän så länge innan Maria E's Dimma tyckte att Michelle skulle leka med henne istället så då fick dom härja istället för hon hade ju faktiskt gjort flera bra inkallningar så vi fick väl vara nöjd då =).

Inga kommentarer: