måndag, december 10

Pigga hundar

På eftermiddag så var jag lite less på hundarna så jag packade in dom i bilen och så åkte vi upp till klubben och tränade lite.

Soda, Nypa, Cindy och Michelle fick göra samma sak idag. Det blev agility med först hopphinder i en cirkel som redan stod framme och sen lite slalom.
Soda och Nypa var dom som var enklast att köra trots att det var första gången för dom. När dom bara hade kommit på att man skulle hoppa över hinderna och inte krypa under eller gå runt dem så tyckte dom att det var riktigt roligt och kunde ta flera hinder på rad.

Michelle tränade jag lite lydnad med också, vi provade på lite klass 2 moment och det gick riktigt bra. Inkallning med ställande gjorde hon väldigt bra och sen provade vi fjärrdirigering lite grann och där får jag inte gå iväg så långt än.

Sen var det Tisslas tur att få komma ut och med henne blev det bara lydnad eftersom hon haft en av sina dåliga dagar idag.
Vi började att träna lite metallapportering och det gick faktiskt över förväntan och när vi avslutade så hade hon gjort hela momentet.
Rutan körde vi sen där vi stod på långt avstånd ifrån den och varierade längden så det var aldrig samma längd dit så kon får vänta på mitt stoppkommando och inte springa så långt som hon tycker att det borde vara. Sen la vi upp rutan lite som i klass 3, det fungerade också bra så.
Som avslutning så provade vi inkallning med ställande och läggande och av det så var det läggandet som fungerade bäst medan ställandet var riktigt kasst så det får vi träna bra mycket mer på.

En liten rapport om Spira.
Hon har varit mycket piggare idag och äter och dricker. Hon följer också med familjen runt hemma och har även bitit lite i någon leksak och går ut på korta rastningar utan problem. Hon ligger ganska så mycket och det förstår man ju men hon mår mycket bättre idag än vad hon gjorde igår så nu hoppas vi bara att det fortsätter på det här viset.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjolahopp!
Hittade din blogg.
Kul träning vi hade idag!
Morris är trött nu, efter bus med syrrorna och metallapporten *ler*