söndag, april 26

Räddningshundar på skogspromenad

Idag så skulle vi ut och orientera på räddningshundutbildningen men vi började med en skogspromenad rakt in i skogen och över sten och berg, inga stigar här inte.
När vi kom fram till lite öppnare mark så stannade vi till för att fika lite innan vi delade upp oss i grupper för att göra lite övningar. Först fick jag en snabbkurs i hur man håller karta och rikningtsbestämmer med kompass och det blir intressant att se om man kommer att komma ihåg det i framtiden eller inte.
Efter det så var det lyftövningar där vi skulle lämna över hunden till någon annan och det är ju inte några som helst problem för sånna knähundar som vi har som är van vid det mesta vad gäller lyftning.
Sista övningen var att vinda in en figge men först så fick dom leka lite innan för att få upp intresset. Nypa tyckte väl det inte var så jätte skoj men hon är inte den lättaste att leka med, men Soda tände till och tyckte det var bra kul.
Båda två hittade dit dom skulle, Nypa hade lite problem med att få vind så det blev en liten lov åt andra hållet så hon fick komma tillbaka till början och då gick hon åt andra hållet och fick vinden i näsan nästan direkt och jobbade sig fint fram till figgen.

När vi var klara med de här grejerna så packade vi ihop oss och fortsatte vår skogspromenad till en vändplan där vi tog en sista fika innan de skickade iväg oss själva för att hitta till någon mast på egen hand med hjälp av karta och kompass. Vi gick faktiskt inte vilse utan hittade till masten, eller rättare sagt det masten har suttit fast i eftersom det visade sig att masten var nerplockad.

Inga kommentarer: