tisdag, juli 22

Så satte vi igång

Idag så sparkade vi igång på riktigt. Frukosten var mellan 6.30-7.15 så det var bara att masa sig upp i tid så man hann med att mata vovvarna och rasta dom lite snabbt innan man själv fick gå och rasta och peta i sig lite frukost.
Sen var det samling i våra olika grupper klockan 8.00 för att veta vart vi skulle hålla till och vi skulle ut och köra sök så när vi var allihop så åkte vi ut i skogen med våran instruktör Anna Jansson som började med att kolla lite hur det såg ut innan vi började pilla på våra "problem".
Vi började med "babysöket" så dom ovana hundarna fick börja och sen så körde vi dom hundarna som hade kört sök sen tidigare efteråt. När vi hade kört klart "babysöket" så var det dax för lite fika och så passade vi på att gå igenom dom hundarna som hade kört innan det blev dax för dom lite mer erfarna hundarna att få köra sitt sök.
När vi kört klart och gått igenom de hundarna så visste vi vad vi hade att träna på den här veckan, återgången till stigen som tar onödigt mycket energi och skapar irritation och frustation.
På eftermiddagen sen så samlades vi i lite nya grupper igen men den här gången så var det lydnad som stod på schemat och med årets SM-vinnare i lydnad, Nancy Nilsson som intruktör, så var man taggad på att komma igång. Jag passade på att få lite hjälp med apporteringen på Michelle eftersom den har börjat strula ännu mer på sista tiden. Det gick bättre och bättre så nu ska vi fortsätta träna.
Vi tittade oxå på hennes ingångar på inkallningen som hon brukar göra med ett fint hopp på matte, så nu vet vi hur vi ska träna det oxå.

Inga kommentarer: