lördag, augusti 2

Spårning i regnet

Idag tog vi bilen ut i skogen för att lägga spår åt hundarna. Eftersom jag och Tissla snart ska ut och tävla lägre spår så fick Janne gå ut Tisslas spår så jag får träna på att bara följa med henne runt.


Soda fick gå sitt spår först och det gick i lite skiftande terräng med en U-sväng och två pinnar. Hon löste det hela jättebra och stanna och markerade pinnarna.


Nypa fick ett väldigt kort spår men hon gjorde det längre själv genom att spåra till själva spåret och hon såg ut att vara så inne i spåret att jag måsta se om hon lyckades ta reda på vart spåret gick in i skogen själv och efter att ha kollat runt ett tag så styrde hon in i skogen och hittade sina två pinnar utan några som helst bekymmer så hon kan verkligen få lite svårare spår.

Michelle fick ett appellspår i väldigt jobbig terräng med stenar, träd, och buskar som var i vägen överallt men hon fixade det och hittade alla pinnarna även om hon tog slutpinnen från "fel" håll.


Tissla fick gå sitt spår sist och vi hade Janne med på släp med GPS:en där han hade lagt in var spåret gick och var pinnarna låg så vi slapp använda några snitslar i spåret. På två ställen fick vi lite problem men det första löste Tissla bra själv men andra gången så gled hon lite långt bort från spåret så hon hittade inte riktigt tillbaka men med lite hjälp i rätt riktning så sög hon fast näsan i spåret igen och sen satt hon kvar där till slutet. Alla pinnarna fick vi med oss oxå även om hon inte gärna tar dom stora slutpinnarna, vi hade lagt två sånna mitt i spåret men en vanlig liten spårpinne på slutet. Det är tur att hon kollar upp pinnen en stund innan hon går vidare annars så skulle man inte hinna med att se att hon hittat en slutpinne och dom är ju värdefulla på tävling.

Inga kommentarer: