söndag, oktober 5

KM i agility och lydnad

Idag så var det KM i både agility och lydnad.
Agilityn började först och där hade jag anmält både Tissla och Nypa. Jag är väldigt imponerad av Nypa som aldrig har kört en hel agility bana tidigare men gjorde det idag utan en enda diskning på 4 lopp. Hon blev dock lite trött på slutet men det är fullt förståligt och då blev det lite mer tvekan men hon slutförde loppen ändå.
Tissla var bara helt vild och galen men lyssnade ändå riktigt bra så med henne är jag oxå riktigt nöjd med... men det blev lite slarvfel för henne som missade kontaktfält och sånt men med tanke på hur mycket (eller lite) agility vi har tränat så är det väl kanske inte så konstigt.
Nypa hamnade på 4:e plats av 6 hundar och Tissla hamnade på en 5:e plats av 11 hundar.

Sen passade vi på att äta lite korv innan det blev dax för lydnads KM att dra igång och där var Tissla (igen) och Michelle anmälda.
Tissla var den som var först ut på planen i klass 2 och vi passade på att nolla två moment med ganska så hög koff, platsliggningen och rutan. Rutan är jag inte så orolig över men nu har hon satt sig på två tävlingar i rad på platsliggningen så det får vi ta tag i innan det blir värre.
Michelle skötte sig klockrent idag och gick som en liten klocka i klass 1. Den lägsta poängen vi fick var en 8 och den fick vi på linförigheten och det kan vi leva med. Sen att vi fick en 9 på apporteringen hade jag aldrig kunnat drömma om i dagsläget men hon varken reste sig eller spottade ut den och hon satt ganska still, om man inte räknar med den darriga apporten i munnen.
Resultatet för lydnads KM var Tissla på 16:e plats (sist) med 108 poäng och ett snitt på 5,4 och sen Michelle som hamnade på en 3:e plats med 183 poäng och ett snitt på 9,15.

Inga kommentarer: